Herfst en pijn, niet de beste combinatie

Wie zich de afgelopen tijd buiten waagde, heeft het gemerkt, het is herfst. Regen, onweer, kou en vooral ook veel wind. Herfst is voor gewrichten en spieren vaak niet het beste seizoen.

Kou en vocht, een verkoudheidje of griepje helpen vaak niet als bewegen toch al wat minder gemakkelijk gaat. Een beetje extra warm aankleden en oppassen met tocht en vocht is dan wel verstandig. Het is ook goed om wat extra aandacht te besteden aan onze weerbaarheid. Goede, gevarieerde en gezonde voeding, voldoende beweging, goede nachtrust en hygiëne, en het drinken van voldoende water helpen onze weerbaarheid vergroten.

Herfst en pijn

Daarnaast kunt u bij pijnklachten natuurlijk altijd rekenen op de producten van Blue Spring, zoals Super Blue Stuff en Super White Stuff. Wel zijn er wat veranderingen in het assortiment van producent Blue Spring. Zo zijn de handige Super Blue Stuff Travel Packs vernieuwd en hebben nu bijna de dubbele inhoud.
Blue Spring is gestopt met de productie van supplementen.

Ik wens u gezondheid.

Hoe het begon, de geschiedenis van Super Blue Stuff

Jack McCLung

Super Blue Stuff

Debbra Murray

Debbra Murray

A.J.’s Balm
Zakenman en ondernemer, Jack McClung, is altijd op zoek naar nieuwe goede ideeën. In 1990 maakt hij op een beurs kennis met Emoe Olie. Hij leert op welke manieren de Australische Aboriginals de olie gebruiken tegen uiteenlopende soorten pijn. Hij is onder de indruk van de wonderbaarlijke krachtige werking van de olie en de onmiddellijke verlichting die het geeft. Het inspireert Jack McClung gelijk tot allerlei creatieve ideeën.

In zijn BBQ restaurant, A.J.’s restaurant, in Oklahoma City spreekt Jack veel met klanten. Het valt hem op dat vele van hen kwalen en pijnklachten hebben. Om zijn klanten te helpen gaat Jack aan het experimenteren met Emoe Olie. Samen met een oude vriend gaat hij op zoek naar ingrediënten die toegevoegd kunnen worden aan de olie. De mix van Emoe Olie en kruiden, in het begin gebrouwen in oude ketchupvaten, geeft Jack aan klanten in zijn restaurant. Al snel wordt er overal gesproken over Jack’s magische pijnverlichtingscrème.

Als de crème op de markt wordt gebracht, wordt gekozen voor een kleur blauw, omdat blauw een rustgevend psychologisch effect heeft. Het product werd vernoemd naar het restaurant van Jack McClung: A.J.’s Balm (A.J.’s Balsum).

The Amazing Blue Stuff
Jack blijft werken aan de formule voor de crème en hij verfijnt de samenstelling van de mix van Emoe Olie, Aloë Vera, Menthol en kruideningrediënten. Het product wordt snel populair en in 1998 sluit Jack zijn barbecuerestaurant en opent hij een 'Pijnkliniek'. De naam van de crème wordt veranderd in "Emugesic Balm", maar zijn klanten verlangen naar een meer rechttoe rechtaan naam.

Op een goede dag belt een vrouwelijke klant om een bestelling te plaatsen, maar zij kan zich de ingewikkelde productnaam niet herinneren en zegt: “Stuur mij gewoon wat van dat ‘Blue Stuff’ (blauwe goedje). Waarom maken jullie het niet eenvoudig en noem het gewoon Blue Stuff.” Jack McClung heeft een goede neus voor geslaagde ideeën. Hij verandert de naam en vertelt aan iedereen die het horen wil over “The amazing Blue Stuff”.

In een paar jaar tijd krijgt het product landelijke bekendheid.

Miljoenen tevreden klanten wereldwijd
In 2004 wordt Jack’s dochter, Debra Murray, president van het bedrijf en gaat het bedrijf verder onder de naam Blue Spring International. Onder leiding van Debra lanceert het bedrijf nieuwe natuurlijke gezondheids- en welzijnsproducten. Vandaag de dag heeft Blue Spring International een uitgebreid assortiment van producten op de markt. Naast producten voor pijnverlichting zijn er ook producten voor gezicht-, haar- en lichaamverzorging op basis van Emoe olie.
Super Blue Stuff is en blijft echter het ‘flackship product’ van Blue Spring International.

Sinds Jack McClung de eerste potjes van zijn blauwe Balsum op de markt bracht hebben miljoenen mensen wereldwijd deze veilige, natuurlijke pijnverlichter ontdekt.

Gebruiksaanwijzingen: Foot & Leg Comfort

 

Foot & Leg Comfort crème met Emoe Olie is een rijke en verzachtende combinatie van Arnica, Emoe Olie, •Aloë Vera, Menthol en negen natuurlijke kruiden.
Foot & Leg Comfort crème stimuleert de bloedcirculatie, verkwikt de benen en voeten en is een ultieme pijnverzachter.
Daarbij vermindert de crème zwellingen en hydrateert het voeten, benen en gebarsten hielen. De crème is daarom ideaal voor
vermoeide, gezwollen of pijnlijke voeten na een lange wandeling, lang staan of na langdurig stilzitten. Naast een gezonde levensstijl is Foot & Leg Comfort crème een veilige, natuurlijke manier om de bloedsomloop in de benen en voeten te stimuleren.

 

Foot & Leg Comfort crème met Emoe Olie

• Geeft snelle verlichting bij pijn
• Stimuleert de bloedsomloop
• Neutraliseert geur op natuurlijke wijze
• Vermindert zwelling
• Verkoelt en verwikt warme en vermoeide voeten
• Geef diepe hydratatie
• Bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is veilig herhaaldelijk te gebruiken
• Kent geen negatieve bijwerkingen.

 

Gebruiksaanwijzing voor snelle verlichting

• Foot & Leg Comfort Cream kan worden gebruikt op elk moment dat uw voeten en/of benen moe of gestrest voelen door te veel staan of lopen, of door te lang stilzitten
• Meerdere keren een dun laagje aanbrengen in plaats van een grote hoeveelheid in een keer
• Aanbrengen met schone handen op schone droge huid. Na het aanbrengen de handen wassen met koud water
• Als er binnen 5 minuten geen verbetering optreedt, gelijk opnieuw een dun laagje aanbrengen. Dunne laagjes blijven aanbrengen tot er verlichting optreedt
• Bij gewrichten, zoals knieën, enkels, of in de voet, Foot & Leg Comfort rondom het gewricht aanbrengen en tot minstens 3 tot 4 centimeter boven en onder het gewricht insmeren
• Bij behandeling van voeten de enkels meenemen voor volledige dekking
• Voor een groot gebied, zoals de benen, Foot & Leg Comfort in een cirkelvormige beweging aanbrengen, waarbij het gebied dat meegenomen wordt wat groter is dan het pijnlijke deel om er zeker van te zijn dat volledige dekking bereikt is

Tip: breng Foot and Leg Comfort aan voor het slapengaan. Veel van onze klanten hebben gemeld dat het aanbrengen voor het slapengaan een meer rustgevende en ontspannende nacht oplevert.

 

Waarschuwingen

• Enkel voor uitwendig gebruik
• Niet gebruiken op verwonde, beschadigde of geïrriteerde huid. In het geval dat Foot & Leg Comfort per ongeluk wordt aangebracht op verwonde, beschadigde of geïrriteerde huid en dit ongemak geeft, de huid afspoelen met koud water
• Stop het gebruik in het zeer uitzonderlijke geval dat u huiduitslag krijgt of een andere allergische reactie ondervindt
• Contact met ogen of slijmvliezen vermijden

 

Ingrediënten Foot & Leg Comfort

Emoe Olie, Menthol, Aloë Barbadensis (Hele blad Aloë Vera), Arnica Montana Extract, Capsicum Oleohars (Chili Peper extract), Brandnetelextract, Calendula (Goudsbloem) Extract, Korenbloemextract, Koriander Olie (Coriandrum Sativum), Lindeboomextract, Wilgenbast Extract (Salix Alba), Toverhazelaar Extract, Ascorbyl (vitamine C) palmitaat, Methylsulfonylmethaan (MSM).

Klik hier voor meer informatie over de Ingrediënten in Foot & Leg Comfort

Ingrediënten: Toverhazelaar Extract

Toverhazelaar Extract

Het blad, de schors en zelfs de twijgen van de Toverhazelaar kunnen voor verschillende medicinale doeleinden worden gebruikt. Het is bewezen dat de Toverhazelaar bij lokale toepassing verlichting geeft bij jeuk, ontsteking, spataderen, kleine brandwonden en blauwe plekken. Tannines, de actieve stoffen in Toverhazelaar Extract, worden van oudsher gebruikt om zwellingen te verminderen, bacteriën te bestrijden en huidbeschadigingen te herstellen.

Toverhazelaar Extract zit onder meer in Super Blue Stuff, Super White Stuff en Foot & Leg Comfort.

Ingrediënten: Wilgenbast Extract (Salix Alba)

De geneeskrachtige eigenschappen van Wilgenbast Extract, vergelijkbaar met die van aspirine, worden van oudsher erkend. Al in de tijd van Hippocrates werd Wilgenbast Extract gebruikt als een betrouwbare behandeling bij pijn. Mensen die last hebben van hoofdpijn, spierpijn, artrose, jicht, reumatoïde artritis, lage rugpijn en verschillende andere pijnlijke aandoeningen, vertrouwen al honderden jaren op deze kruidenremedie. In de producten van Blue Spring wordt alleen natuurlijke Wilgenbast gebruikt (Salix Alba).

Wilgenbast Extract zit onder meer in Super Blue Stuff, Super White Stuff en Foot & Leg Comfort.

Ingrediënten: Capsicum Frutescens Extract

Capsicum Fruitescens Extract

Capsicum Frutescens is een chilipepersoort in de nachtschadenfamilie. De plant is afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Het belangrijkste bestanddeel, capsaïcine, is het meest bestudeerde en goed gedocumenteerde deel van de plant. Meer dan 20 jaar geleden keurde de Voedsel en Geneesmiddelen Autoriteit (FDA) in de Verenigde Staten Capsicum Frutescens goed als pijnstiller. Tegenwoordig wordt Capsicum Frutescens gebruikt in veel vrij verkrijgbare artritis- en spiercrèmeformules.
Capsicum Frutescens Extract zit onder meer in Foot & Leg Comfort.

Ingrediënten: Arnica Montana Extract

Arnica Montana

Arnica Montana komt oorspronkelijk uit Europese berggebieden. Het groeit in voedselarme grond en heeft een grote, gele bloesem die lijkt op een madeliefje.
Al in 180 voor Christus werd het kruid door de Romeinen gebruikt om spierspasmen, pijn en pijnlijke gewrichten te verzachten en de pijn van gebroken botten te verlichten.
Arnica Montana wordt tegenwoordig in kruidentuinen gekweekt.

Arnica Montana Extract zit onder meer in Foot & Leg Comfort.

Gebruiksaanwijzingen: Super Blue Stuff en Super White Stuff

 

Super Blue\White Stuff ontstekingremmende en pijnverminderende crème wordt snel opgenomen door de huid. Vanwege de hoge concentratie van de ingrediënten is een kleine hoeveelheid Super Blue\White Stuff voldoende om al binnen enkele minuten verlichting van de pijn te geven, zwellingen te doen verminderen en ontstekingen minder heftig te laten aanvoelen. Super Blue\White Stuff is veilig, natuurlijk en kan probleemloos herhaaldelijk gebruikt worden. Het product kent geen negatieve bijwerkingen en is daarmee een veilige keuze voor pijnvermindering bij bijvoorbeeld spierpijn, gewrichtspijn, rugklachten\rugpijn, hoofdpijn, artritis, kneuzingen en verstuikingen.

 

Super Blue\White Stuff ontstekingsremmende en pijnverminderende crème

• Geeft verlichting bij pijn, bijvoorbeeld bij artritis, rugklachten, spierpijn, gewrichtspijn, kneuzingen en verstuikingen
• Geeft goede resultaten, vaak al na vijf minuten, zonder bijeffect
• Wordt snel opgenomen
• Is veilig te gebruiken naast andere medicatie

 

Gebruiksaanwijzing voor snelle pijnvermindering

• Voor uitwendig gebruik
• Aanbrengen in een dun laagje op de huid, op en rond de pijnplek, niet inmasseren. Na het aanbrengen de handen wassen
• Als de pijn niet binnen 5 minuten afneemt, kunt u Super Blue\White Stuff opnieuw aanbrengen. Blijf, tot maximaal 4 keer per dag, dunne laagjes aanbrengen tot de pijn afneemt
• Bij gewrichten, zoals een knieën, ellebogen of polsen, de Super Blue\White Stuff rondom het gewricht aanbrengen en tot minstens 3 tot 4 centimeter boven en onder het gewricht insmeren
• Bij handen en voeten het hele gebied bedekken met een dun laagje Super Blue\White Stuff en de enkels of polsen meenemen om volledige dekking te garanderen
• Voor een groot gebied, zoals de onderrug, Super Blue\White Stuff in een cirkelvormige beweging aanbrengen, waarbij het gebied dat meegenomen wordt wat groter is dan het pijnlijke deel om er zeker van te zijn dat volledige dekking bereikt is

 

Waarschuwingen

• Enkel voor uitwendig gebruik
• Niet gebruiken op verwonde, beschadigde of geïrriteerde huid
• Contact met ogen of slijmvliezen vermijden
• De behandelde plek niet strak verbinden met verband.
• Stop het gebruik en raadpleeg een arts als u huiduitslag krijgt, de klacht verergert of als de symptomen langer dan 10 dagen aanhouden
• Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg voor gebruik een deskundige
• Voor gebruik bij kinderen onder 12 jaar met artritis en kinderen onder 2 jaar bij alle andere toepassingen eerst een arts raadplegen
• Buiten het bereik van kinderen houden
• Raadpleeg een arts bij inslikken

 

Ingrediënten Super Blue Stuff en Super White Stuff

Emoe Olie, Menthol, Aloë Barbadensis (Hele blad Aloë Vera), Brandnetelextract, Duitse kamille-extract, Romeinse Kamille-extract, Calendula (Goudsbloem) Extract, Korenbloemextract, Koriander Olie (Coriandrum Sativum), Lindeboomextract, Wilgenbastextract (Salix Alba), Toverhazelaar Extract, Druivenpittenextract, Moederkruid, Ascorbyl (vitamine C) palmitaat, Glucosamine, Vitamine E, Methylsulfonylmethaan (MSM).
Klik hier voor meer informatie over de Ingrediënten in Super Blue Stuff en Super White Stuff

Vaak je handen wassen?

Het Huidfonds waarschuwt voor een droge of beschadigde huid

Een belangrijke maatregel in de strijd tegen Corona is het vaak, lang en grondig wassen van de handen met zeep. Ook gebruiken veel mensen desinfecterende handgels. Verstandig, maar de huid van de handen kan daardoor ernstig uitdrogen, waardoor het beschermlaagje van de huid verdwijnt en er barstjes ontstaan. Bacteriën en schimmels krijgen daardoor juist vrij spel. Ook kunnen de handen van het vele wassen gevoelig worden en pijn gaan doen.

Het Huidfonds adviseert daarom om na iedere wasbeurt de handen goed in te smeren. Daarbij geldt, hoe vetter hoe beter. Op die manier behoudt de huid de sterke barrièrefunctie tegen schadelijke indringers, meldt het Huidfonds.

Super Blue Stuff Shop heeft 100% zuivere Emoe Olie van Emuse in het assortiment. De olie, die ook een belangrijk ingrediënt is in de Super Blue Stuff, heeft een unieke combinatie van meervoudig onverzadigde vetzuren.
De olie heeft daardoor ontstekingsremmende eigenschappen en is zeer geschikt voor de verzorging van de huid. Zij is antibacterieel en versterkt het herstellend vermogen van de huid bij bijvoorbeeld littekens en verbranding. Emuse Emoe Olie is daardoor uitstekend geschikt om te gebruiken na het handenwassen.

Lees meer op de site van het Huidfonds.

Blijf gezond en let een beetje op elkaar

Blijf gezond en let een beetje op elkaar

We beleven bijzondere dagen met veel onzekerheid, angst misschien en voor sommige van u zelfs ernstige gezondheidsklachten wegens het Coronavirus. Daarnaast is het lastig dat we, juist nu we in deze tijd elkaar extra nodig hebben, afstand van elkaar moeten houden en elkaar soms zelfs niet mogen bezoeken. Gelukkig zijn er veel moderne communicatiemiddelen die ons helpen toch met elkaar in contact te blijven. Maar even een hand op de schouder of een knuffel kan soms zo veel goed doen.

Voor wie oplet zijn er echter juist in deze lastige tijd ook heel veel mooie dingen te zien. Mensen die zich extra inzetten voor anderen of proberen het leven wat op te fleuren. Zo zag ik gisteren een accordeonist die bij de buren in het zorgcentrum onder het raam speelde, zomaar om de mensen even een verzetje te geven.

Er zijn hotelketens die hun deuren openen om patiënten op te vangen, restaurants die maaltijden koken voor alleenstaande ouderen, het zijn mooie initiatieven. Moeilijke tijden halen blijkbaar het beste in ons boven en dat geeft hoop voor de toekomst.

Maar deze mooie initiatieven nemen niet het verdriet, de eenzaamheid of ziekte weg van zo velen in ons land en elders in de wereld. We moeten in deze dagen wat meer naar elkaar omkijken, misschien zelfs voor elkaar zorgen.

Gelukkig komt er ook weer een tijd dat het Coronavirus ons land heeft verlaten. Tot die tijd wens ik u een goede gezondheid.

Houd afstand, blijf gezond en let een beetje op elkaar.