Emoe olie / Emu oil
|
|
|
|
bestellen
Bluespring emu-oil, de emoe olie is puur en 100% natuurlijk.
Super blue stuff shop Nederland is er trots op, om u de Echte, door de AEA gecertificeerde, Australische Emoe olie(a-grate) aan te kunnen bieden, in de zuiverste vorm, afkomstig van vrij rondlopende(emoes, welke in de binnenlanden van Australië worden gefokt.biologische)
Nu kunt u zelf een jonge, sprankelende, huid hebben met minder lijntjes, rimpels en verzorgt is. Zelfs als u beschadigingen en onvolkomenheden heeft toe te schrijven aan littekens, brandwonden of beschadigde huid hebt, kunt u de gevolgen verminderen.
De oorsprong van emoe olie ligt bij de Aboriginals in Australië. Zij ontdekten al duizenden jaren geleden dat het vet van de emoe een heilzame werking heeft op het genezen van wonden en het behandelen van pijnlijke gewrichten.
Het bijzondere van emoe olie is dat het rijk is aan essentiële vetzuren(omega-3,6 en 9). Deze vetzuren hebben twee belangrijke eigenschappen: ontstekingsremmend en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen.
Emoe Olie bestaat voor 70% uit onverzadigde vetzuren, waarvan 20% essentiële vetzuren. Het bijzondere van emoe olie is dat de verhouding tussen de verzadigde, onverzadige en essentiële vetzuren nauw overeenkomt met die van de menselijke huid.
Emoe olie is een triglyceride. Het bestaat o.a. uit de essentiële vetzuren - omega 3 en 6 - ook wel linolzuur en alpha-linoleenzuur genoemd en de zg. onverzeepbare delen. Dit is op zich weer een complex mengsel van onder andere verschillende flavonoiden, die de emoe verkrijgt uit zijn voedsel. De combinatie van de triglyceriden en de aanwezigheid van specifieke flavonoiden maken emoe olie tot een bijzondere olie met heilzame eigenschappen.
Essentiële vetzuren.
Het grootste gedeelte is oliezuur (± 40%) die als drager fungeert om actieve ingrediënten diep in de huid door te laten dringen. Daarnaast bevatten de onverzadigde vetzuren een aanzienlijke hoeveelheid linolzuur en alpha-linoleenzuur. De zogenaamde essentiële vetzuren. Dit zijn vetzuren die niet door het lichaam zelf worden aangemaakt, maar onmisbaar zijn voor de opbouw en aanmaak van huidcellen.
Waar komt zijn olie vandaan?
Om te overleven in het extreme woestijnklimaat, gebruikten de aboriginals al het vet van de emoe o.a. om zich te beschermen tegen de zon, gewrichtspijn te verlichten en wonden te genezen.
De heilzame werking van Emoe olie hebben zij al duizenden jaren geleden ontdekt. Emoe olie is dan ook voor zowel therapeutische als cosmetische doeleinden zeer geschikt.
De olie wordt gewonnen uit een vetbult op de rug van de vogel. Net als de vetbult bij kamelen is ook die van de Emoe bedoeld om het dier tegen extreme temperaturen te beschermen. Het vet wordt gesmolten en voorzichtig gezuivert. Zo'n 100 kilo vet wordt uiteindelijk verwerkt tot 50-90 kilo lichtgele olie.
Volgens Dr. Leigh Hopkins, (pharm.D. in de VS) produceren alle cellen namelijk hormonen, die direct afkomstig zijn van deze vetzuren. Deze hormonen beïnvloeden alle aspecten van de activiteiten van een bepaalde cel. Ze spelen een rol in ontstekingen, het genezingsproces en groeien en afsterven van een cel. Als men dus niet voldoende van deze "goede' vetten consumeert, kan het lichaam niet efficiënt te werk gaan.
Emoe olie voorziet dus door middel van zijn essentiële vetzuren in die behoefte om cellen normaal te laten functioneren. Als je de huid ziet als de grootste celwand die er is, kun je zeggen dat een droge, ruwe huid een teken is van een tekort aan essentiële vetzuren.
Emoe olie verstopt de porieën niet zoals andere olieën en is dus ook geschikt voor de acne huid. Is antiseptisch en zuiverd de huid van on evenheden.
Leer meer over emoe olie




